PILIHAN HIDANGAN MAKANAN

MENU MAKANAN
Majlis Perkahwinan, Pertunangan, Nikah, Tahlil, Jamuan, Program & Aktiviti, Tender
Nasi
  •   Briani 
  • Minyakbriani
  • Minyak kampung
  • Minyak biasa
  • Sayur
  • Carrot
  • Tomato
  • Beringin
  • Jagung
  • Ayam
  • Hujanpanas
  • Putih
JENIS BERAS
MOGHUL 
BIRI-BIRI
BIASA
Ayam  
  • Goreng berempah
  • Goreng biasa
  • BERIANI

  • Goreng Halia
  • Goreng tepung ranggup
  • Merah
  • Palembang
  • Kicap
  • Rendang tok
  • Masak lemak
  • Masak cili api
  • Masak kari
  • Masak madu

Daging *hanya boleh pilih satu dan separuh dgn Sambal Sotong

  • Rendang biasa
  • Rendang mamak
  • Rendang tok
  • Bombei
  • Kicap
  • Kicap bersantan
  • * Sambal tumis Udang
  • *Ikan masak berlada
  • *Ikan bakar ayer asam
  • IKAN SWEET SOUR

Kuah * Boleh pilih satu atau pun dua ketetapan ikut pada pax

  • Darca Ayam /  DagingTetel / Ikan Bilis / Sayur
  • Kari rebong daging cincang / ubi kentang
  • Masak lemak daging salai rebong / ubi kentang
  • Masak lemak rebong udang
  • Masak lemak ikan masin nenas / terung
  • Masak lemak nangga
  • Gulai tumis darat ikan talang masin nenas / terung

Sayur * Boleh pilih satu atau pun dua ketetapan ikut pada pax

  • Acar rampai
  • Acar buah
  • Nenas senyum / bombei
  • Pajri nenas / Terung
  • Kerabu mangga campur
  • Jelatah
  • Sayur campur
  • papadom


Minuman
·         Air sirap
·         Air sirap oren
·         Air sirap selasih
·         Air sirap bandung
·         Air sarsi
·         Air anggur
·         Air oren
·         Air jagung
·         Air pandan
·         Air tebu
·         Air asam boi
·         Air mineral
* boleh buat pilih mengikut warna tema khemah
Buah

  • Buah tembikai
  • Buah oren

Bubur

  • Bubur kacang                                    Bubur pulut hitam
  • Bubur kacang jagung / durian